Ook vakantiewoningen op de Veluwe in trek

Vorige maand rapporteerden we dat de vakantiewoningen in Zeeland in trek zijn, deze maand blijkt de Veluwe hetzelfde effect te hebben. Zijn Nederlanders massaal op zoek naar vakantiebestemmingen in eigen land?

Aantal verkopen daalt iets; prijzen blijven stijgen

In mei blijven de woningprijzen in Nederland gestaag verder stijgen. Op jaarbasis is de stijging in Nederland ongeveer 8,6%, vergeleken met vorige maand stegen de prijzen in mei 0,7%. Er werden bijna 22,5 duizend woningen verkocht, bijna evenveel als in april, echter zo'n duizend minder dan vorig jaar mei.

Vakantiewoningen op de Veluwe in trek

De prijsstijging op de Veluwe is, ten opzichte van Nederland, iets hoger dan gemiddeld. Er zijn echter geen bijzondere uitschieters in de prijsontwikkelingen deze maand of het afgelopen jaar. Toch toont onze analyse iets bijzonders aan; de prijzen van de vrijstaande woning stijgen bovengemiddeld. Dit effect trad vorige maand op in Zeeland en is nu ook zichtbaar op de Veluwe; bij uitstek een analyse gebied met veel vrijstaande vakantiewoningen.

Het lijkt erop dat de woningmarkt op de Veluwe aantrekt. Dat zou een gevolg van de COVID-19 pandemie kunnen zijn. Gaan er meer Nederlanders over tot het kopen van een vakantiewoning om zo de vakantieplannen veilig te stellen? Ook dit gaan we in de gaten houden. Elke maand rapporteren we interactief over de woningmarkt.

Lees alle informatie in de Maandalert Woningmarkt!

Maandalert Woningmarkt persoonlijk ontvangen?

Altijd als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de woningmarkt? Meld je dan via de button aan voor de Maandalert Woningmarkt. Wanneer een nieuwe Maandalert Woningmarkt wordt gepubliceerd krijgt u deze persoonlijk per email toegestuurd.
Aanmelden Maandalert Woningmarkt 

Ortec Finance Vastgoed Producten

Real Estate Valuation
Ortec Finance Real Estate Valuation levert toonaangevende technologie en oplossingen, door middel van automated valuation models (AVM) en Computer-Assisted Mass Appraisal (CAMA), met als doel om vastgoedspecialisten in staat te stellen de complexiteit van vastgoedwaardering te managen. 

 

Real Estate Management

Ortec Finance Real Estate Management levert technologie en oplossingen, door middel van toonaangevende softwaremodellen, met als doel om mensen in staat te stellen de complexiteit van vastgoedsturing en financiële planning te managen.

Contact

Maarten-Jan Evers
Senior Consultant
+31 20 700 97 44