Na maandenlange gesprekken waarin verschillende contracten zijn onderzocht, is nu overeenstemming bereikt over de vormgeving van het nieuwe pensioencontract. Het nieuwe pensioencontract wordt een premieregeling, wat betekent dat pensioen geadministreerd wordt in termen van een ‘persoonlijk vermogen’ in plaats van de huidige ‘aanspraken’. De gehanteerde premiestaffel wordt vlak. Een grote omslag dus voor alle pensioenfondsen en mogelijk het belangrijkste onderwerp op veel bestuurstafels de komende jaren.

In aanloop naar de besluitvorming binnen de stuurgroep heeft Ortec Finance berekeningen voor acht van de dertien fondsen uitgevoerd en daarmee veel inzicht in de werking van het nieuwe contract verkregen. Wij wachten echter met publicatie van bijzonderheden van dit contract en verkregen inzichten tot ook de brief van minister Koolmees en/of de stukken vanuit de stuurgroep officieel worden gepubliceerd.

Webinar "Uw weg naar het nieuwe pensioencontract"

Op maandag 6 juli 2020 om 14:00 uur organiseren wij het webinar "Uw weg naar het nieuwe pensioencontract". Tijdens dit webinar praten wij u bij over de gemaakte afspraken, inzichten uit de uitgevoerde berekeningen en de vraag welke stappen bestuurders de komende tijd kunnen en moeten zetten op hun weg naar het nieuwe pensioencontract. U kunt zich via onderstaande knop aanmelden:

Aanmelden webinar

Contact

Chantal de Groot
Team Leader Client Servicing
+31 10 700 56 43
Sacha van Hoogdalem
Managing Director
+31 10 700 56 31