ABN Amro heeft afgelopen week Prospery gelanceerd, een nieuwe vermogensbeheerder in Duitsland. Ortec Finance levert met OPAL de rekenmotor achter dit systeem. OPAL is een goal-based financial planningsysteem dat inzicht geeft in het risico en rendement van investeringsbeslissingen, en dat ook gebruikt wordt voor cashflowanalyses en om de haalbaarheid van financiële doelen van klanten te bepalen.

Prospery is de eerste wealth manager in Europa die volledig online werkt. Het systeem voegt digitaal vermogensbeheer samen met persoonlijk advies door gecertificeerde experts. Prospery is in staat om klanten een overzicht te geven van hun volledige vermogen nu en in de toekomst, kan beleggingen actief beheren en levert bovendien persoonlijke coaching via chat of video-call.

Goal-based financial planning

Ortec Finance is benaderd om Prospery te ondersteunen met OPAL. Deze tool voor financiële planning gebruikt what-if-scenarios om in beeld te brengen hoe haalbaar financiële doelen zijn bij verschillende marktontwikkelingen. Ook de gevolgen van investeringsbeslissingen en veranderingen in de financiële situatie van een klant worden door OPAL duidelijk. Dat maakt OPAL uitstekend geschikt voor goal-based financial planning.

Door data-aggregatie krijgen klanten een compleet overzicht en zijn gegevens van de klant direct bruikbaar voor financieel advies. De OPAL API is ingezet voor het online platform. Klanten die kiezen voor persoonlijk advies kunnen terecht bij een Wealth coach die extra functionaliteiten ter beschikking heeft via de user interface van OPAL. De coaches kunnen financiële adviezen via de user interface van OPAL tot in detail uitwerken en deze presenteren via video-calls. Beide oplossingen worden door Ortec Finance gehost.

Onafhankelijk vermogensbeheer

OPAL maakt deel uit van een volledig systeem dat in negen maanden is gebouwd door een aantal vooraanstaande partijen. De volledig digitale aanpak sluit aan bij een groeiende behoefte aan flexibel, individueel en onafhankelijk vermogensbeheer. Prospery loopt daarmee voorop in een groeimarkt in Europa.

Over Prospery

Prospery (www.prospery.com) is a digital wealth management platform that allows users to manage their entire assets at all times, from anywhere, get help from financial Prospery bestaat uit Prospery View, Prospery Coach en Prospery Invest. Prospery View geeft klanten online inzicht in hun totale vermogen, ook als rekeningen bij andere banken lopen. Klanten kunnen ervoor kiezen bankrekeningen te koppelen waardoor gegevens automatisch worden ge-upload en ververst. Ook geeft Prospery View de klant een inzicht in de ontwikkeling van het toekomstige vermogen op basis van beproefde prognosemodellen. Prospery View is gratis. Met Prospery Invest hebben klanten de mogelijkheid hun beleggingen actief en volledig geautomatiseerd te laten beheren, afgestemd op het individuele risicoprofiel. Tot slot kan de klant met Prospery Coach gebruik maken van persoonlijke coaching door ervaren en gecertificeerde financiële deskundigen waar en wanneer de klant dat wil op afstand via chat of video-call. Prospery Invest en Prospery Coach zijn tegen een vast tarief te gebruiken (samen EUR 239,-p/m) onafhankelijk van de omvang van het belegd vermogen.

Prospery is voor klanten met een vermogen vanaf 200.000,- euro en is binnen vijftien minuten te gebruiken.

Kijk voor meer informatie op www.prospery.de

Contact

Iwan Schafthuizen
Managing Director Business Development
+31 6 2062 00 86

Gerelateerde insights