Hacken van de Finance technologieën van morgen

Ortec Finance‘s Tech Labs is een technisch innovatiecentrum waar we werken en experimenteren met nieuwe ICT-technieken en concepten om hun toepasbaarheid binnen de financiële wereld te onderzoeken. Wij werken samen met studenten, academici en externe partijen om de toekomst van de financiële besluitvorming te ontwerpen.

Tech Labs is onze centrale 'technologische pilaar' die garandeert dat wij goed zorgen voor de “tech-kant” van alles wat we bij Ortec Finance doen. Dat omvat het nemen van grote architecturale beslissingen, assisteren bij de ontwikkeling van productversies, focussen op niet-functionele aspecten en organiseren van evenementen om kennis te delen.

Tech Labs zorgt voor de toekomstbestendigheid van onze softwareoplossingen door

  • Theorie in praktijk te brengen door prototyping van hoogwaardige technologieën in het financiële domein.
  • Onderhouden van sterke banden met de beste technische universiteiten, waardoor we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technische ontwikkelingen.
  • Samenwerking met belangrijke industriepartners om toepassingen met nieuwe technologieën te prototypen voor huidige marktbehoeften.

Blockchain

Wij denken dat blockchain serieuze gevolgen zal hebben voor de financiële wereld. Tech Labs streeft ernaar om risicomanagement voor gerobotiseerde financiële diensten te helpen democratiseren en bij te dragen aan haar wereldwijde standaard. Dit doen wij bijvoorbeeld door de mogelijkheden van smart contracts te onderzoeken.

User Experience (UX)

Als deskundige leverancier van technologie voor investeringsbeslissingen, ontwerpen wij gebruikersinterfaces voor onze modellen die aansluiten bij de behoeften van de gebruiker. Wij focussen ons op de toegankelijkheid van onze interfaces voor niet-deskundige gebruikers. Bovendien onderzoeken we alternatieven voor muis & klik-interfaces en de potentiële toegevoegde waarde van mixed reality voor investeringsbeslissingen.

Kunstmatige intelligentie

Het gebied van machine learning is (nog) niet algemeen in gebruik en geaccepteerd in financieel risicomanagement. Regelgevende instanties vereisen vaak een hoog niveau van economische interpreteerbaarheid in de risicomanagement modellen. Ons huidige onderzoek is voornamelijk gericht op het afwegen van interpreteerbaarheid en nauwkeurigheid van het model. Daarbij maken wij gebruik van econometrische, statistische en machine learning-tools.

Software technologieën

High Performance Computing: Ortec Finance levert computationeel intensieve simulatiemodellen die grote hoeveelheden data vereisen. Er is een toenemende behoefte aan snelheid. Klanten wensen real-time diensten terwijl de datavolumes groeien. Bij Tech Labs werken en experimenteren wij met de nieuwste technologieën op dit gebied: GPU computing, many-core-processors en gedistribueerde programmering modellen die gebruik maken van een serverless of container-based architecturen.

Cyber Security

Tegenwoordig hebben de meeste van onze klanten liever zorgenvrije SaaS-oplossingen die worden gehost buiten hun bedrijfsruimten. Applicaties draaien in private, publieke of hybride clouds en moeten vaak worden verbonden met de gebruikersmanagementsystemen van de klant. Beveiliging is essentieel voor zowel de applicatie software als de gebruikte infrastructuur.

(Micro)Service-Oriented Architectuur

Markten en klanten eisen verandering, terwijl technologie het gemakkelijker maakt om de beste componenten van meerdere leveranciers te combineren tot een holistische oplossing. Om ons snel aan te passen met behoud van onze toegevoegde waarde, definiëren we kerndiensten die gebruikt kunnen worden in meerdere oplossingen. Zowel in UI of API vorm, als stand-alone product of als onderdeel van een bredere oplossing.

Uitdagingen

  • Hoe zal blockchain de business van pensioenfonsen beïnvloeden?
  • Kunnen wij economische interpreteerbaarheid in onze hybride machine learning modellen behouden?
  • Verbeteren embedded chatbots de gebruiksvriendelijkheid van uw (robot) adviesplatform?
  • Hoe kunnen wij bliksemsnelle risicomanagement simulaties bieden aan zowel institutionele als particuliere beleggers?

 

Contact

Joris Cramwinckel
Technoloog
+31 10 700 54 12
Mike Markus
Chapter Lead
+31 10 700 56 54

Gerelateerde insights